Hvad er en dynamisk valutaomregning?

Nogle gange bliver du ved en pengeautomat eller kortterminal spurgt, om du vil opkræves i en anden valuta end den, du forsøger at foretage transaktionen i. En pengeautomat i Storbritannien kan f.eks. tilbyde at udbetale kontanter i GBP men opkræve dig i USD.

Hvis du vil sikre dig, at du altid får den bedste kurs, skal du altid vælge at blive opkrævet i landets lokale valuta.

Hvis du er i Thailand, skal du vælge thailandske baht, i Spanien skal du vælge euro, og i USA skal du vælge amerikanske dollars. Hvis du vælger 'Med omregning', kan pengeautomatens udbyder anvende sin egen vekselkurs.

Jeg afviste en valutaomregning i en pengeautomat, men den blev stadig anvendt. Hvad gør jeg?

Hvis du afviser valutaomregningen, når du betaler, men den stadig bliver anvendt, kan vi gøre indsigelse på dine vegne. For at indsende en tilbageførselsformular skal du gå til din transaktionshistorik, vælge den transaktion, som du vil gøre indsigelse mod, og trykke på 'Få hjælp'.

Hævninger i pengeautomater og veksling af valuta er underlagt grænser for rimelig brug (du kan få mere at vide om grænserne i disse ofte stillede spørgsmål) og weekendtillæg.