Hvad er et udbytte?

Et udbytte er udlodning af et firmas indtjening til en klasse af dets aktionærer, som bestemmes af firmaets bestyrelse.

Når du besidder (hele eller dele af) aktier i et firma, kan du modtage udbytte, så længe du ejer aktien før handelsdagen uden udbytte.

Udbytte kan udbetales kontant eller i form af aktier.

Revolut tildeler og behandler automatisk udbytte til din konto. Brugere uden for USA betaler normalt en kildeskat på op til 30 % på udbytte udbetalt af amerikanske virksomheder, Du kan se dine oplysninger, om kontant udbytte inklusive eventuel kildeskat, i dine investeringstransaktioner som 'Udbytte'. Vi giver dig besked, når der går udbytte ind på din konto. Hvis du har modtaget aktieudbytte, vil din investeringsportefølje automatisk blive opdateret med dine nye aktier.