Hvorfor har Revolut brug for min nationale identifikationsnummer?

Som en reguleret institution er vi forpligtet til at overholde alle relevante lovpligtige rapporteringer vedrørende handel med børsnoterede værdipapirer. Hver bruger, der handler med et pengeinstitut som Revolut Trading, skal angive sit identifikationsnummer til rapporteringsformål. Det påkrævede id er baseret på det land, hvor du er statsborger, (og det kan være forskelligt fra det land, du i øjeblikket bor i).

Hvilket nationalt identifikationsnummer skal jeg angive?

Det nationale id, du skal angive, afhænger af din nationalitet. Hvis der er flere mulige typer af nationalt id, rangeres de efter prioritet. Du bør altid sigte mod at angive det højest prioriterede nationale id. Den fulde liste over gældende nationale id'er baseret på hvert land findes nedenfor:

• Østrig (AT): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Belgien (BE): Belgisk nationalt nummer (Numéro de registre national – Rijksregisternummer)
  • Bulgarien (BG): Bulgarsk personidentifikationsnummer
  • Kroatien (HR): Personligt identifikationsnummer (OIB – Osobni identifikacijski broj)
  • Cypern (CY): Nationalt pasnummer
  • Tjekkiet (CZ): Nationalt identifikationsnummer (Rodné číslo)
  • Danmark (DK): Personnummer med 10 cifre, alfanumerisk: DDMMÅÅXXXX
  • Estland (EE): Estisk personidentifikationskode (Isikukood)
  • Finland (FI): Personnummer
  • Frankrig (FR): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Tyskland (DE): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Grækenland (GR): 10-cifret DSS-investorandelskode. Hvis du ikke har en DSS-kode, skal du springe den over, & så har Revolut i stedet lov til at angive et unikt id på dine vegne.
  • Ungarn (HU): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Island (IS): Personidentifikationskode
  • Irland (IE): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Italien (IT): Skatteregistreringsnummer (Codice fiscale)
  • Letland (LV): Personligt id-nummer (Personas kods)
  • Liechtenstein (LI): Nationalt pasnummer. Hvis du ikke har et nationalt pasnummer, skal du bruge følgende: Nationalt identitetskortnummer.
  • Litauen (LT): Personligt id-nummer (Asmens kodas)
  • Luxembourg (LU): Nationalt id er ikke påkrævet
  • Malta (MT): Nationalt identifikationsnummer
  • Nederlandene (NL): Nationalt pasnummer. Hvis du ikke har et nationalt pasnummer, skal du bruge følgende: Nationalt identitetskortnummer.
  • Norge (NO): Personligt id-nummer (11 tegn) (Fødselsnummer)
  • Polen (PL): Nationalt identifikationsnummer (PESEL)
  • Portugal (PT): Skattenummer (Número de Identificação Fiscal)
  • Rumænien (RO): Nationalt identifikationsnummer (Cod Numeric Personal)
  • Slovakiet (SK): Personregistreringsnummer (Rodné číslo)
  • Slovenien (SI): Personligt identifikationsnummer (EMŠO: Enotna Matična Številka Občana)
  • Spanien (ES): Skatteregistreringsnummer (Código de identificación fiscal)
  • Sverige (SE): Personregistreringsnummer
  • Storbritannien (GB): Britisk National Insurance Number
  • Alle andre lande: Pasnummer

Hvilket nationalt id skal jeg oplyse, hvis jeg er statsborger i flere lande?

Forordningen definerer, hvilket lands nationale id der prioriteres, og følgende logik gælder

• Hvis du har flere EEA-nationaliteter, skal du angive det nationale id for det land, der kommer først alfabetisk (i henhold til landenes koder på to bogstaver).
  • Hvis du både har en EEA-nationalitet og en ikke-EEA-nationalitet, skal du angive det nationale id for EEA-landet.
  • Hvis du har flere ikke-EEA-nationaliteter, skal du angive det nationale id for det første land på listen i den alfabetiske rækkefølge (i henhold til landenes koder på to bogstaver).

Vi anvender de nationaliteter, som du erklærede, da du blev tilmeldt Revolut Trading, til at afgøre, hvilket nationalt id du skal angive. Hvis du mener, at vi anmoder om det forkerte nationale id, eller dine nationaliteter er blevet ændret, skal du kontakte os via kundeservice, så vores agenter kan hjælpe dig.

Hvordan angiver jeg disse oplysninger?

1. Opdater din app til den seneste version.
  2. Gå til skærmbilledet 'Aktier' på din app
  3. Følg instruktionerne i bannermeddelelsen for at indsende dine oplysninger

Hvis du ikke kan se en bannermeddelelse i appen, har vi ikke brug for, at du angiver yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Hvad sker der, hvis jeg ikke angiver mit nationale id?

Hvis du ikke angiver disse oplysninger indenfor det tidsrum, der er angivet i den mail, vi har sendt dig, vil din konto blive begrænset. Dette vil indebære, at din konto sættes i tilstanden 'Kun salg', og du vil ikke være i stand til at åbne eller øge positioner. For at fjerne begrænsningen skal du angive oplysningerne.

Hvad hvis jeg ikke har det nationale id, I anmoder om?

Kontakt os på chat via appen, så kan vores agenter hjælpe dig.