Hvad er en limitordre?

En limitordre er en ordre om at købe eller sælge til en bestemt pris eller lavere. Limitordrer udføres til den specificerede pris eller en lavere pris, salgslimitordrer udføres til den specificerede pris eller en højere pris.

Husk, at det ikke er garanteret, at limitordrer bliver udført. Limitordrer vil kun blive udført, hvis kursen på aktien stiger/falder til den angivne limitpris.

Hvordan fungerer limit-købsordrer?

Med en limit-købsordre købes en aktie til din limitpris eller en lavere pris. Din limitpris bør være den maksimale pris, du vil betale pr. aktie.

Eksempel:

Aktie X handles i øjeblikket til 5 USD pr. aktie, men du er kun interesseret i at købe aktien, hvis aktieprisen befinder sig på maksimalt 4 USD pr. aktie. Du indstiller derfor din limitpris til 4 USD.

Hvis aktieprisen på X falder fra 5 USD til 4 USD eller derunder, vil din ordre blive udført (helt eller delvist) til 4 USD eller derunder.

Hvis aktieprisen på X ikke falder til 4 USD, vil din ordre ikke blive udført.

Hvordan fungerer limit-salgsordrer?

Med en limit-salgsordre sælges en aktie til din limitpris eller en højere pris. Din limitpris bør være den mindste pris, du vil sælge til pr. aktie.

Eksempel:

Aktie X handles i øjeblikket til 5 USD pr. aktie, men du er kun interesseret i at sælges aktien, hvis aktieprisen befinder sig på mindst 6 USD pr. aktie. Du indstiller derfor din limitpris til 6 USD.

Hvis aktieprisen på X stiger fra 5 USD til 6 USD eller derover, vil din ordre blive udført (helt eller delvist) til 6 USD eller derover.

Hvis aktieprisen på X ikke stiger til 6 USD, vil din ordre ikke blive udført.

Du kan afgive en limitordre i Revolut-appen. På ordreskærmen skal du trykke på rullemenuen for markedsordre i øverste højre hjørne. Du kan vælge limitordre som type og indtaste limitprisværdien.

Vi understøtter ordrer af typen Gældende til annulleret (GTC). Du kan indstille limitordrer med en udløbsdato på op til seks måneder (du kan vælge mellem fire muligheder og indstille ordren til at udløbe samme dag, om 90 dage, om seks måneder. Du kan også vælge en brugerdefineret dato – en hvilken som helst handelsdag i de næste seks måneder).

I øjeblikket kan du ikke handle delaktier på limitordrer.