Hvad er en stopordre?

En stopordre er en ordre om at købe eller sælge en aktie, når aktien rammer en specificeret pris, også kendt som stopprisen. Når stopprisen nås, bliver en stopordre til en markedsordre, og den udføres til den bedste tilgængelige pris (som kan være lavere eller højere end stopprisen).

Husk, at udførelsen af stopordrer ikke er garanteret, før prisen på aktien når den fastsatte stoppris.

Hvordan fungerer salg af stopordrer?

For en stop-salgsordre kan du indstille en stoppris, som er lavere end aktiens aktuelle pris. Hvis aktien falder til din stoppris, vil din stop-salgsordre blive en salgsmarkedsordre. Udførelsesprisen for ordren kan være lavere eller højere end stopprisen.

Eksempel:

Aktie X handles i øjeblikket til 5 USD pr. aktie, men du vil sælge aktien, så snart aktieprisen går under 4 USD pr. aktie. Det kan skyldes, at du har mistanke om, at kursen kan falde yderligere, og du ønsker at holde op med at besidde aktien, når den rammer 4 USD. Du ville i så fald indstille din stoppris til 4 USD.

Hvis aktieprisen på X falder fra 5 USD til 4 USD, vil din stop-salgsordre blive en salgsmarkedsordre, og din ordre vil blive udført til den bedste tilgængelige pris. Hvis aktiekursen på X ikke når 4 USD, udløses din ordre ikke.

Hvordan indstiller jeg en stopordre?

Du kan indstille en stopordre i Revolut-appen. På ordreskærmen skal du trykke på rullemenuen for markedsordre i øverste højre hjørne. Du kan vælge stopordre som type og indtaste stopprisværdien.

Vi understøtter ordrer af typen Gældende til annulleret (GTC). Du kan indstille stopordrer med en udløbsdato på op til seks måneder (du kan vælge mellem fire muligheder og indstille ordren til at udløbe samme dag, om 90 dage, om seks måneder. Du kan også vælge en brugerdefineret dato – en hvilken som helst handelsdag i de næste seks måneder).