Segítségre van szükséged?

Csak írd be a kérdésedet az alábbi mezőbe, és válaszolunk neked.

Csevegési előzményeim törlése egy másik Revolut-ügyféllel

Hogyan törölhetem a csevegési előzményeimet?

Ha törölni szeretnéd a csevegési előzményeidet egy Revolut-ügyféllel, kövesd az alábbi lépéseket:

  • Lépj az alsó menüsorban található Fizetések menüpontra.
  • Válaszd ki azt a Revolut-kapcsolatot, akinek a csevegését törölni szeretnéd.
  • koppints a jobb felső sarokban lévő profilikonra;
  • Görgess le, és koppints a „Csevegés törlése” lehetőségre.

Az ezzel az ügyféllel váltott üzeneteid törlődnek, és az ügyfél többé nem fog megjelenni a Fizetések menüpontban. A tranzakciós előzményeid azonban továbbra is láthatók maradnak a tranzakciós előzményeidben.

Tudok tranzakciót végrehajtani ezzel az ügyféllel a csevegés törlése után?

Továbbra is küldhetsz pénzt ennek az ügyfélnek, illetve kérhetsz tőle pénzt, ha a meglévő átutalási folyamatokban rákeresel a Revtagjére. További információért lásd ezt a Gyakori kérdések oldalt.

Ha nem szeretnél tranzakciókat vagy üzeneteket kapni ettől az ügyféltől, letilthatod. További információért lásd ezt a Gyakori kérdések oldalt.