Wat is een betalingslink?

Met uitbetalingslinks kun je geld naar een persoon of bedrijf sturen zonder dat je hun bankgegevens hoeft te verzamelen en in te voeren. Je hoeft alleen de valuta, het bedrag, de naam van de ontvanger en de betalingsomschrijving toe te voegen. Zodra iemand op je uitbetalingslink klikt, bezoekt hij of zij onze gehoste pagina, voert hij zijn betalingsgegevens rechtstreeks aan ons in en ontvangt hij de betaling.

Uitbetalingslinks kunnen de betalingskosten en afwikkelingstijden verkorten. Begunstigden hebben de mogelijkheid om geld op hun Revolut Business-rekening te ontvangen, geheel kosteloos en direct.

Er kunnen meerdere uitbetalingslinks tegelijkertijd in behandeling zijn, maar je kunt er slechts één tegelijk aanmaken in de Revolut Business-app. Als je er meer dan één tegelijk wilt maken, kun je onze API gebruiken.

Met onze API kun je opgeven welke betaalmethoden beschikbaar zijn voor de mensen en bedrijven die je moeten betalen. Je kiest er bijvoorbeeld voor om alleen via Revolut-rekeningbetalingen te worden betaald, en dit zou de enige optie zijn waarmee je kunt betalen. In dit voorbeeld is de betaling kosteloos, zolang deze in dezelfde valuta plaatsvindt als de valuta die je beschikbaar hebt. Raadpleeg onze API-documentatie voor meer informatie over het gebruik van onze API.