Hoe splits ik een uitgave?

Sommige van je transacties kunnen meerdere items bevatten met eigen belastingtarieven, of elke post kan tot een andere boekhoudcategorie behoren. In deze gevallen kun je je uitgaven opsplitsen in maximaal 10 delen om elke uitgave op de juiste manier te rapporteren.

Om je kosten te splitsen:

1. Ga naar Uitgaven
  2. Selecteer de uitgave
  3. Klik op Kosten splitsen
  4. Voeg zoveel splitsingen toe als je nodig hebt, vul de gesplitste bedragen in en sla ze op
  5. Vervolgens kun je voor elke splitsing de uitgavencategorie en het belastingtarief invoeren voordat je de uitgave indient.

Om de splitsing te bewerken, selecteer je de uitgave en klik je op Splitsing bewerken.

Om de splitsing te verwijderen, selecteer je de uitgave en klik je op Uitgavensplitsing ongedaan maken.

Zie je geen optie om je uitgaven te splitsen?

• Als de uitgavencategorie en het belastingtarief geen verplichte velden zijn, kun je je uitgaven niet splitsen tenzij je de machtiging Uitgaven beheren hebt. Teamleden met de machtiging Ingeschreven in Uitgaven kunnen alleen verplichte velden bekijken.
  • Uitgaven kunnen alleen worden gesplitst zolang ze niet zijn Voltooid. Beheerders kunnen op Beslissing ongedaan maken klikken om uitgaven terug te zetten naar de status Vereiste uitgaveninfo en een splitsing toe te passen.

Als goedkeuringen (alleen betaalde plannen) zijn ingeschakeld, kunnen beoordelaars de uitgaven ook splitsen terwijl de uitgave in afwachting is van beoordeling.