Onderwerpen

Hoe stuur ik facturen naar mijn klanten?

Met een actieve Handelaarsrekening kun je een factuur versturennaar je klanten, zodat ze eenvoudig kunnen zien hoeveel geld ze je verschuldigd zijn voor diensten of producten die je hebt geleverd. Een factuur is een officiële manier om elke verkoop die je doet bij te houden, inclusief hoeveel geld de klant je moet betalen.

Je kunt facturen alleen in het Engels uitgeven in de volgende valuta's: VAE Dirham (AED), Australische dollar (AUD), Bulgaarse lev (BGN), Canadese dollar (CAD), Zwitserse frank (CHF), Tsjechische kroon (CZK), Deense kroon (DKK), euro (EUR), Britse pond sterling (GBP), Hong Kong dollar (HKD), Hongaarse forint (HUF), Israëlische nieuwe shekel (ILS), Japanse yen (JPY), Mexicaanse peso (MXN), Noorse kroon (NOK), Nieuw-Zeelandse dollar (NZD), Poolse zloty (PLN), Qatarese rial (QAR), Roemeense leu (RON), Saoedische riyal (SAR), Zweedse kroon (SEK), Singapore dollar (SGD), Thailand baht (THB), Turkse lira (TRY), Amerikaanse dollar (USD) en Zuid-Afrikaanse rand (ZAR).

Om een factuur naar een van je klanten te sturen, doe je het volgende:

1. Selecteer Facturen in het hoofdmenu van je Revolut Business-account, of navigeer naar de Hub en klik op Facturen
  2. Klik op Nieuwe factuur
  3. Voeg de klant toe of selecteer de klant waarnaar je de factuur wilt sturen
  4. Vul de factuurgegevens in
  5. Controleer je factuur (sommige details kunnen alleen worden bewerkt in Factuurinstellingen)
  6. Als alles in orde is, klik je op Verzenden

Je kunt ook onbetaalde facturen of factuurontwerpen bewerken. Zodra je het scherm Nieuwe factuur opent, wordt het factuurnummer echter permanent geregistreerd. Deze nummers volgen elkaar op in de volgorde waarin ze zijn aangemaakt. Onvolledige facturen worden opgeslagen als concept, maar als het factuurontwerp wordt verwijderd, wordt dat factuurnummer definitief beëindigd.