Hoe kan ik periodieke betalingen instellen?

Periodieke betalingen zijn betalingen die je kunt instellen om maandelijks, wekelijks of, met een mobiele app, dagelijks te herhalen. Voor maandelijkse betalingen die aan het einde van de maand zijn gepland: als de huidige maand minder dagen heeft, wordt de betaling op de laatste dag van de maand verzonden.

Een terugkerende betaling instellen:

• Ga naar Betalingen en vervolgens naar het tabblad Gepland.
  • Klik op Nieuwe toevoegen en vervolgens op Geplande betaling.
  • Kies de begunstigde en het bedrag.
  • Klik op het kalenderpictogram naast Doorgaan.
  • Kies de datum en vervolgens Herhalen. Hier kun je je voorkeuren kiezen.

Als je het e-mailadres van de begunstigde hebt toegevoegd tijdens het aanmaken van een ontvanger, wordt er automatisch een e-mailmelding naar de begunstigde verzonden. Voeg een e-mail toe aan je begunstigde in het tabblad Overschrijvingen.

Op het tabblad Gepland kun je ook je geplande overschrijvingen bekijken en verwijderen. Je kunt een geplande betaling niet bewerken, verwijder deze eerst en plan een andere betaling.

Alle doorlopende betalingen moeten een betalingsreferentie hebben en, als de overschrijving mislukt (d.w.z. je hebt niet genoeg geld in de valuta-pocket die je hebt gekozen), moet je deze handmatig verwerken.