Analyse-categorieën beheren

Transacties die worden uitgevoerd via de Revolut-rekening in je Revolut-app worden over het algemeen toegewezen aan een categorie.

Al je uitgaven worden gefilterd op categorieën waarin je uitgeeft, winkeliers bij wie je uitgeeft en landen waar je uitgeeft.

Om de categorie van je transactie te wijzigen:

• Ga naar je Transacties.
  • Tik op de transactie die je wilt bewerken.
  • Scrol hieronder naar de sectie 'Categorie' en klik op de huidige categorie.
  • Selecteer een nieuwe categorie of maak een aangepaste categorie aan door bovenaan op (+) te tikken.
  • Kies of je gelijksoortige transacties naar deze nieuwe categorie wilt overbrengen.

Je kunt ook een transactie toewijzen aan een specifieke categorie met de volgende stappen:

1. Ga naar het startscherm → tik op het pictogram 'Analyse' in de rechterbovenhoek. Je kunt ook de widget 'Deze maand uitgegeven' openen op het hoofdscherm.
  2. Tik op de categorie die je wilt zien.
  3. Selecteer 'Transactie toevoegen' en kies de transactie waarvan je de categorie wilt wijzigen.
  4. Kies 'Alleen deze transactie toevoegen' of 'Alles van deze handelaar toevoegen' als je de categorie voor alle transacties van die handelaar wilt wijzigen.