Kan ik meerdere dataplannen kopen?

Je kunt tot 15 actieve eSIM-dataplannen tegelijk hebben, maar je kunt maar één plan gebruiken. eSIM-dataplannen zijn exclusief voor het apparaat waarop ze zijn gekocht (je kunt de data niet op een ander apparaat gebruiken).

Je kunt via de Revolut-app meerdere eSIM-dataplannen voor één apparaat kopen, of afzonderlijke eSIM-dataplannen voor meerdere apparaten kopen.

Als je meer dan één plan hebt gekocht, worden al je plannen weergegeven op de eSIM-pagina. Elk actief eSIM-dataplan maakt automatisch verbinding als je in een land bent dat in je plan is opgenomen.

Als je meerdere actieve plannen hebt, heeft het meest lokale plan voorrang (eerst het land, dan de regio, dan wereldwijd). Als je bijvoorbeeld een bestaand plan hebt voor zowel Frankrijk als Europa en je verbruikt data via je eSIM in Frankrijk, dan wordt eerst het datategoed op je Franse plan gebruikt.

Als je een bestaand eSIM-dataplan hebt voor dezelfde landen/regio's die in je nieuwe plan zijn opgenomen, wordt de activering van je nieuwe plan uitgesteld totdat het vorige plan is verlopen (d.w.z. de geldigheidsperiode eindigt of de datalimiet wordt bereikt).

Als je bijvoorbeeld een bestaand plan in Frankrijk hebt en een nieuw plan in Frankrijk koopt, wordt je nieuwe Franse plan pas geactiveerd zodra je bestaande Franse plan verloopt.

Als je actieve plan geen data meer heeft, worden je plan verplaatst van het scherm met 'actieve plannen' naar het scherm met 'verlopen plannen' en schakelt de app je automatisch over naar je volgende plan.

Op dit moment kun je niet in één keer afrekenen voor de aankoop van meerdere dataplannen. Maar je kunt wel na je aankoop gelijk weer een ander plan kopen, waarbij je hetzelfde proces volgt als ervoor.