Afrekenen in Groepsuitgaven
Reken af met Revolut-gebruikers
Je kunt rechtstreeks afrekenen met Revolut-gebruikers door geld naar hun Revolut-rekening te sturen.
Er zijn geen overschrijvingskosten wanneer je overschrijvingen uitvoert tussen Revolut-klanten. De meeste valuta's en landen hebben geen limieten. Als er echter wisselkosten of overschrijvingslimieten van toepassing zijn op je overschrijving, dan tonen we je dit in de app voordat je geld verzendt.
Je kunt ook betalingen vastleggen die buiten Revolut zijn gemaakt met de functionaliteit 'Markeer als betaald'. In dit geval gaat er geen geld via Revolut - deze optie is alleen voor trackingdoeleinden.
Je bent een niet-Revolut-gebruiker geld verschuldigd
Als je een niet-Revolut-gebruiker moet betalen:
- Tik in de groep op 'Reken af'
- Selecteer de niet-Revolut-gebruiker en tik op 'Verzenden'
- Er wordt een betaallink aangemaakt en er wordt een e-mail naar de ontvanger gestuurd met de link
- Ze kunnen de betaling claimen door hun bank- of kaartgegevens toe te voegen
- Zodra de betaling is geclaimd, wordt de afrekening automatisch geregistreerd
De betaallink vervalt 7 dagen nadat deze is aangemaakt. Als de link niet wordt geclaimd, worden de fondsen teruggestort op je rekening en wordt de betaling niet geregistreerd. Je kunt ook betalingen die buiten Revolut zijn gedaan registreren met de functionaliteit 'Markeer als betaald'.
Een niet-Revolut-gebruiker is jou geld verschuldigd
Niet-Revolut-gebruikers kunnen de bedragen die ze jou verschuldigd zijn, voldoen door eenmalige kaartbetalingen te doen.
Sommige transacties kunnen mislukken als de betalingslimieten worden overschreden, of als de gebruikte kaart niet wordt ondersteund.
Revolut kan geen uitzonderingen maken of deze betalingen handmatig verwerken. Je kunt deze betalingen buiten Revolut voldoen en ze in de groep registreren met behulp van de functionaliteit 'Markeer als betaald'.