Waarom heeft Revolut mijn nationale identificatie nodig?

Als een gereglementeerde entiteit zijn wij verplicht om te voldoen aan alle relevante regelgevende rapportering met betrekking tot de handel in beursgenoteerde effecten. Elke gebruiker die een transactie plaatst bij een financiële instelling zoals Revolut Trading moet diens identificatiecode opgeven voor rapportagedoeleinden. De vereiste identificatiecode is gebaseerd op het land van je nationaliteit (dat mogelijk niet hetzelfde is als het land waar je momenteel verblijft).

Welke nationale identificatiecode moet ik opgeven?

Het nationale ID dat je moet opgeven, komt overeen met je nationaliteit. Wanneer meerdere vormen van nationale identificatie mogelijk zijn, krijgen deze een prioriteitsvolgorde. Je moet er altijd naar streven om het nationale ID met de hoogst mogelijke prioriteit te verstrekken. De volledige lijst van toepasselijke nationale ID's per land vind je hieronder:

• Oostenrijk (AT): Er is geen nationaal ID vereist
  • België (BE): Belgisch Nationaal Nummer (Numéro de registre national - Rijksregisternummer)
  • Bulgarije (BG): Bulgaars persoonsnummer
  • Kroatië (HR): Persoonlijk identificatienummer (OIB - Osobni identifikacijski broj)
  • Cyprus (CY): Nationaal paspoortnummer
  • Tsjechië (CZ): Nationaal identificatienummer (Rodné číslo)
  • Denemarken (DK): 10-cijferige, alfanumerieke persoonlijke identiteitscode: DDMMJJXXXX
  • Estland (EE): Estse persoonlijke identificatiecode (Isikukood)
  • Finland (FI): Persoonlijke identiteitscode
  • Frankrijk (FR): Geen nationale ID vereist
  • Duitsland (DE): Geen nationale ID vereist
  • Griekenland (GR): 10-cijferige DSS investor share code. Als je niet beschikt over een DSS-code, dan kan Revolut volgens de regelgeving voor een unieke identificatiecode voor je zorgen.
  • Hongarije (HU): Geen nationale ID vereist
  • IJsland (IS): Persoonlijke identificatiecode
  • Ierland (IE): Geen nationale ID vereist
  • Italië (IT): Fiscale code (Codice fiscale)
  • Letland (LV): Persoonlijke code (Personas kods)
  • Liechtenstein (LI): Nationaal paspoortnummer. Als je geen nationaal paspoortnummer hebt, gebruik dan het volgende: Nummer van de nationale identiteitskaart.
  • Litouwen (LT): Persoonlijke code (Asmens kodas).
  • Luxemburg (LU): Geen nationaal ID vereist
  • Malta (MT): Nationaal identificatienummer
  • Nederland (NL): Nationaal paspoortnummer. Als je geen nationaal paspoortnummer hebt, gebruik dan het volgende: Nummer van de nationale identiteitskaart.
  • Noorwegen (NO): 11-cijferig persoonsnummer (Foedselsnummer).
  • Polen (PL): Nationaal identificatienummer (PESEL)
  • Portugal (PT): belastingnummer (Número de Identificação Fiscal)
  • Roemenië (RO): Nationaal identificatienummer (Cod Numeric Personal)
  • Slowakije (SK): Persoonlijk nummer (Rodné číslo)
  • Slovenië (SI): Persoonlijk identificatienummer (EMŠO: Enotna Matična Številka Občana)
  • Spanje (ES): Belastingidentificatienummer (Código de identificación fiscal)
  • Zweden (SE): Persoonlijk identificatienummer
  • Verenigd Koninkrijk (GB): nationaal verzekeringsnummer van het VK
  • Alle andere landen: Nationaal paspoortnummer

Welk nationaal ID moet ik opgeven als staatsburger van meerdere landen?

De verordening bepaalt welk nationaal identiteitsbewijs van welk land prioriteit heeft, en de volgende logica is van toepassing;

• Als persoon met meerdere EER-nationaliteiten moet je het nationale identiteitsbewijs van het land met de eerste letter in alfabetische volgorde (volgens de tweelettercode van het land) verstrekken.
  • Als je als persoon zowel een EER-nationaliteit als een niet-EER-nationaliteit hebt, moet je de nationale identiteitskaart van het EER-land opgeven.
  • Als je meerdere niet-EER-nationaliteiten hebt, moet je het nationale ID van het eerste land in de alfabetische lijst (volgens de tweelettercode van het land) opgeven.

Wij gebruiken de nationaliteiten die je hebt opgegeven tijdens de Revolut Trading-onboarding om te bepalen welke nationaal ID je moet opgeven. Als je van mening bent dat wij om het verkeerde nationale ID vragen, of als je nationaliteiten zijn veranderd, neem dan contact met ons op via de klantenondersteuning en onze medewerkers zullen je helpen.

Hoe verstrek ik deze informatie?

1. Werk je app bij naar de nieuwste versie
  2. Ga naar het scherm 'Aandelen'
  3. in je app
  4. Volg de instructies in de bannermelding om je informatie in te dienen

Als je geen bannermelding in de app ziet, hoef je op dit moment geen extra informatie op te geven.

Wat moet ik doen als ik de nationale identificatiecode niet heb opgegeven?

Als je deze informatie niet verstrekt binnen de tijd die is aangegeven in de e-mail die wij je hebben gestuurd, wordt je rekening beperkt. Dit houdt in dat je rekening in de modus "Alleen verkopen" wordt geplaatst en dat je geen posities kunt openen of verhogen. Om de beperking op te heffen, moet je de informatie verstrekken.

Wat moet ik doen als ik niet beschik over de nationale identificatiecode die jullie aanvragen?

Neem contact met ons op via de in-app-chat en onze medewerkers kunnen je helpen.