Potrzebujesz pomocy?

Wpisz poniżej swoje pytanie, aby uzyskać odpowiedź.

Zamknij konto Oszczędności

Aby zamknąć Oszczędności:

  • Kliknij znajdujący się w dolnym menu przycisk Start.
  • Stuknij Konta pod swoim saldem.
  • Wybierz Oszczędności
  • Stuknij Więcej.
  • Stuknij opcję Zamknij konto

Saldo z usługi oszczędności powinno natychmiast zostać przeniesione na Twoje konto główne. W ciągu 30 dni od zamknięcia konta otrzymasz również dokument zawierający informacje o wszystkich wpłatach, wypłatach oraz naliczonych odsetkach z ostatnich 12 miesięcy.

Obsługa odsetek po zamknięciu rachunku

Jeśli zamkniesz jedno lub więcej kont oszczędnościowych, wszystkie odsetki naliczone do tej pory ze zgromadzonych na nich środków zostaną przelane na Twoje główne konto Revolut następnego dnia.

Aby mieć pewność, że otrzymasz wszystkie naliczone odsetki, pozostaw swoje główne konto Revolut otwarte do momentu wypłaty odsetek. Wszelkie naliczone, ale jeszcze niewypłacone odsetki (poniżej €0.01) przepadną.