Cum să începi cu Modul social
Modul social este o caracteristică de limită pentru transferuri care oferă un nivel suplimentar de protecție împotriva furtului telefonului sau a constrângerii. Modul social este dezactivat în mod implicit. Odată activat, poți configura „Locații de încredere” și/sau „Rețele Wi-Fi de încredere”.
În afara acestor locații sau rețele, va trebui să aștepți să se încheie întârzierea de securitate și să efectuezi o verificare biometrică înainte ca transferul să poată fi finalizat. Întârzierea de securitate implicită durează 1 oră, dar o poți personaliza la 30 de minute sau 6 ore, în funcție de preferințele tale.
Acest lucru înseamnă că, dacă ți se fură telefonul și este dus în afara unei „Locații de încredere” sau a unei „Rețele Wi-Fi de încredere”, contul tău este protejat, astfel încât altcineva să nu poată accesa contul sau transfera bani din acesta.
Cum să configurezi Modul social
Pentru a activa Modul social în aplicația Revolut:
- Apasă pe pictograma profilului tău din colțul din stânga sus
- Selectează „Securitate”, „Protecția fondurilor” și „Transferuri”
- Activează comutatorul „Modul social”
- Urmează pașii pentru a activa protecția pe bază de locație și pentru a configura „Locațiile de încredere” și/sau „Rețelele Wi-Fi de încredere”
Dacă activezi Modul social, va trebui să stabilești o limită minimă de transfer.
Pentru a adăuga, modifica sau elimina o locație sau o rețea de încredere
- Mergi la „Transferuri” în cadrul secțiunii de Protecție a fondurilor din Hubul tău de securitate
- Apasă „Locații de încredere” sau „Wi-Fi de încredere”
- Selectează locația sau rețeaua Wi-Fi pe care vrei să o modifici sau să o elimini
- Actualizează detaliile sau apasă „Elimină” în colțul din dreapta sus
Nu există o limită pentru numărul de locații sau rețele de încredere pe care le poți avea simultan. Pentru a adăuga o nouă rețea Wi-Fi de încredere, trebuie să fii conectat(ă) la aceasta. Poți configura locații de încredere căutând o adresă din regiunea ta sau selectând o adresă din afara regiunii tale direct pe hartă.
- Mergi la „Transferuri” în cadrul secțiunii de Protecție a fondurilor din Hubul tău de securitate
- Apasă „Locații de încredere”
- Apasă „Adaugă nou” și urmează pașii pentru a adăuga o locație
Cum să dezactivezi modul social
- Accesează „Securitate”, Protecția fondurilor și „Transferuri”
- Dacă te afli într-o locație sau o rețea de încredere, dezactivează Modul social folosind comutarea de pe ecran
- Dacă ești în afara acestora, așteaptă să se încheie întârzierea de securitate pentru a intra în Protecția fondurilor și verifică din nou cu date biometrice. Apoi, dezactivează funcția folosind comutarea
Cu Modul social activat, serviciile instant precum Wero, Pix, Bizum, BLIK și iDEAL vor fi refuzate dacă depășesc limita ta și sunt inițiate în afara locației tale de încredere. Vei fi redirecționat(ă) către setările tale din Protecția fondurilor pentru a ajusta limita.
Modul social este o caracteristică de securitate opțională și nu garantează o protecție completă.