Vad täcker avbokningsskyddet kring resor och evenemang?

Avbeställningsskydd för resor och evenemang är endast tillgängligt för Revolut Ultra-kunder.

Detta är bara en översikt av försäkringsvillkoren.

Du kan komma åt den fullständiga versionen av villkoren genom att öppna Livsstil → Försäkra → välja en typ → Alla dokument.

& Avbeställningsskydd för resor och evenemang erbjuder täckning för rese- och evenemangsbiljetter som köpt med ditt Revolut-konto.

Försäkringen skyddar dig när du behöver avboka din resa eller ditt evenemang innan du åker hemifrån. Du behöver inte motivera varför du avbokar. Med det sagt finns det fortfarande några generella undantag för att undvika bedrägligt beteende och systemrisker.

Du får ersättning för kostnader som inte kan fås tillbaka avtalsmässigt enligt återförsäljarens försäljningsvillkor för högst 5 000 € per anspråk för en listad avbeställningsorsak, eller för högst 2 500 € för vilken avbeställningsorsak som helst. Det maximala beloppet du kan få under en 12-månadersperiod är 5 000 €.

Skyddet omfattar evenemang över hela världen utom i länder som är föremål för sanktioner (läs Ekonomiska och handelsrelaterade sanktioner i försäkringsbeskrivningen för mer information).

De viktigaste undantagen är följande:

• Du har redan fått eller kommer att få ersättning av leverantören (t.ex. kupong, återbetalning osv.).
  • Evenemanget har ställts in av leverantören.
  • Det finns inget datum för evenemanget på din biljett.
  • Du bokade resan eller evenemanget i affärssyfte.
  • Du har gjort olagliga handlingar.
  • Krig, kärnvapenhändelse osv.
  • Oavsett anledning omfattas du inte om du var medveten om avbokningsorsaken innan du bokade.