Vilket valutasaldo debiteras när du handlar?

Valutan för kortbetalningen väljs i följande ordning:

• Betalningsvaluta;
  • Basvaluta (SEK);
  • Nästa aktiva valuta med tillräckligt saldo.

Revolut kommer automatiskt att konvertera medel (avgifter kan tillkomma). Se dessa vanliga frågor och svar för att läsa mer om valutaväxlingsavgifter.

👉 Betalningsbelopp kan inte debiteras från flera valutakonton samtidigt, även om ditt totala saldo över flera plånböcker är tillräckligt.

👉 Om du vill undvika avgifter i en viss valuta ska du ha ett lågt saldo eller inaktivera valutakontot genom att trycka på knappen med tre punkter under ditt saldo och välja dölj. Det går inte att inaktivera hemvalutan.

Om du debiterades i en annan valuta än förväntat kan det bero på dynamisk valutaomvandling. Läs mer här.