Vad är 3D Secure-betalningsauktorisering?

3D Secure (3DS) är en ytterligare auktorisering för kortbetalningar online som fungerar som ett verktyg i att bekämpa bedrägerier. Om en handlare begär det får du en notis där du ombeds bekräfta att du godkänner en betalning.

Om du inte har fått en pushnotis kan du öppna Revolut-appen och så bör det visas en uppmaning för auktoriseringen där automatiskt. Du måste vara inloggad via mobilappen Revolut för att slutföra auktoriseringen.

Vi har ingen kontroll över vilka handlare som kräver att du går igenom 3DS-processen. Om 3DS inte visades och din betalning nekades kan du lägga till handlaren som betrodd och försöka betala igen.

Om du har en transaktion som nekats på grund av att 3DS inte utfördes kan du öppna den och markera alternativet för att lita på den handlaren.

Du får också ett meddelande så snart det här alternativet är tillgängligt.

Var hittar jag mina Betrodda handlare?

• Gå till din Profil.
  • Välj Säkerhet och sekretess.
  • Tryck på Betrodda handlare.