Varför fungerar inte mina kontaktlösa betalningar?

Läs om osynliga transaktioner om du inte ser transaktionen i appen.

Kontrollera att kortet är aktiverat

Välj kortet från Kort och tryck på Aktivera nu → välj Jag har mitt kort eller gör ett köp med din PIN-kod. Försök sedan betala igen.

Kontrollera att alternativet för kontaktlös betalning är aktiverat

Välj kortet från Kort och kontrollera om reglaget för kontaktlösa betalningar i Inställningar är påslaget.

Återställa gränsen för kontaktlösa betalningar

Om du överskrider gränsen kan du återställa den genom att välja kortet från Kort → Inställningar → Återställ gräns, eller genom att göra en betalning med chip och PIN-kod.

Om du använde  Apple eller Google Pay

Lägg till kortet till Apple Pay eller Google Pay igen eller skapa ett nytt virtuellt kort som du kan lägga till. Försök sedan att göra betalningen igen.

Kolla om kortet är skadat

Om det fysiska kortet är skadat eller slitet kanske det inte fungerar. Du kan beställa ett ersättningskort genom att välja det i Kort och trycka på Ersätt kort.