Mitt fysiska kort fungerar inte

Om du har problem med ditt fysiska kort och den avvisade transaktionen är synlig i appen, följ dessa steg:

Tryck på transaktionen för den exakta orsaken till avvisningen och relevanta felsökningstips. Försök använda en annan metod:

• Personligt: chip och PIN, svep, Apple Pay, Google Pay, eller kontaktlöst med kort. Kontrollera om alternativet kontaktlöst är aktiverat i dina kortinställningar. Gå till Kort → välj Inställningar → välj Kontaktlösa betalningar.
  • Online: ange uppgifterna manuellt eller använd Apple Pay eller Google Pay.

Om du inte hittar någon information i appen om avvisningsorsaken:

1. Försök använda ett annat kort:
  2. Gå till avsnittet Kort genom att trycka på kortikonen längst upp till höger.
  3. Tryck här för att få ett virtuellt kort.
  4. Lägg till kortet i Apple Pay eller Google Pay. Du kan använda ditt virtuella kort som lagts till i Apple Pay eller Google Pay direkt. Blippa din telefon på betalterminalen för att använda den.

Om ditt fysiska kort fortsätter att misslyckas, kolla efter eventuella skador och beställ ett ersättningskort om det behövs (avgifter kan tillkomma):

1. Tryck på kortet från avsnittet Kort (kortikonen längst upp till höger).
  2. Välj kortet och tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Ersätt kort. Avgifter kan tillkomma, men ditt första ersättningskort är gratis om kortet är skadat.

För mer information om ett blockerat kort, följ dessa Vanliga frågor för relevanta felsökningsmetoder.