Mottagaren har inte fått pengarna jag skickade

Din överföring kommer att markeras som Slutförd när pengarna kommer till mottagarens bank. Därefter uppskattar vi när banken kommer att behandla och kreditera pengarna. Kom ihåg att det här är en uppskattning, inte någon garanti.

Även om det är sällsynt, kan det finnas undantagsfall då överföringen kan behöva lite längre tid än vanligt för att nå mottagaren:

• Vissa banker och betalningssystem behandlar inte överföringar under veckoslut och bankhelgdagar
  • Vissa banker kan ta längre tid på sig att behandla överföringar
  • De flesta banker kan inte behandla överföringar med felaktiga mottagaruppgifter, t.ex. felskrivna kontonummer eller IBAN-nummer
  • Alla banker och betaltjänsteleverantörer måste kontrollera dina betalningar för att följa regelverken, vilket kan orsaka förseningar

Om du vill kontrollera status för en överföring som du har gjort från ditt Revolut-konto öppnar du bara den aktuella banköverföringen i din transaktionshistorik och kontrollerar överföringen. Dessutom kan du bekräfta med mottagaren att:

• Din överföring stämmer med kontouppgifterna
  • Valutan för din överföring stämmer med valutan på mottagarens konto
  • Pengarna inte har returnerats till dig

Det är också möjligt att den mottagande banken fått överföringen, men har fått problem med att behandla den till mottagarens konto. Du kan hjälpa till att skynda på processen genom att ge mottagaren överföringsbekräftelsen för din överföring, som finns i din Revolut-app, och som innehåller den information som den mottagande banken behöver för att spåra överföringen.

1. Gå till sidan för ditt Revolut-konto
  2. Hitta den relevanta överföringen
  3. Klicka på Bekräftelse för att hämta PDF-dokumentet
  4. Skicka PDF:en till mottagarens bank

Om den mottagande banken skickar tillbaka överföringen till oss, ser vi till att returnera den till ditt konto.

Du kan också skicka in en begäran om att antigen spåra eller återkalla överföringen till oss – vi gör vad vi kan för att hjälpa till. Observera att vi inte kan garantera att vi kan spåra eller återkalla överföringen.