Vilken information behöver jag uppge om mottagarkontot för överföringar?

Revolut stöder överföringar till nästan 200 länder och territorier i 31 valutor. För att skicka en bankbetalning behöver du fylla i bank- och kontouppgifterna.

Fälten på skärmen Kontouppgifter varierar beroende på landet och valutan du väljer.

Du behöver dessutom fylla i koden för att identifiera vilken bank du skickar pengarna till. Du kan alltid be mottagaren om betalningsuppgifterna om du är osäker. Du blir ombedd att använda ett av följande alternativ:

• SWIFT/BIC: en kod bestående av åtta eller elva tecken. Till exempel REVOGB21 (SWIFT/BIC för Revolut).
  • Clearingnummer: relevant för överföringar av GBP till eller inom Storbritannien. Ett clearingnummer har sex siffror, till exempel 12-34-56.
  • För överföringar av EUR till de flesta europeiska länderna räcker det med att uppge IBAN.

För vissa länder behöver du uppge följande information för att identifiera en bank:

• BSB-nummer: en kod för betalningar i Australien i AUD. Den består av sex siffror, till exempel 123-456
  • Institutionsnummer (till exempel 123) och transitnummer (till exempel 12345): för betalningar till eller inom Kanada i CAD.
  • Clearingnummer: för att skicka en överföring till Hongkong i HKD. Det består av tre siffror, till exempel 123.
  • IFSC (till exempel ABCD1234567): kod för att identifiera banker i Indien.
  • CLABE (till exempel 123456789012345678): för betalningar till Mexiko. Det innehåller kontonumret också. Du kan även bli ombedd att ange RFC/CURP, vilket är mottagarens individuella skattenummer.
  • ACH-routingnummer: för överföringar till USA. Det består av nio siffror. Till exempel 123456789.

När du har angett bankuppgifterna behöver du fylla i information för mottagaren. Vanligen något av följande:

• IBAN: det här ser olika ut beroende på landet (prata med mottagaren om du är osäker).
  • Kontonummer.

När du har angett all information och skickat överföringen är allt klart. Kom ihåg att alltid kontrollera med mottagaren innan du skickar överföringen om det är något du är osäker över.