Varför måste jag skicka in en selfie eller videoselfie?

Revolut använder selfie- eller videoselfiedata för att verifiera din identitet när du skapar ett konto hos oss. Selfiekontroller är en standard i våra säkerhetsprocesser och är ett krav för alla nya kunder.

Selfies gör att vi kan dubbelkolla att nya kunder är de de utger sig för att vara. Detta hjälper oss att:

• Verifiera din identitet och se till att ingen annan försöker öppna ett konto i ditt namn.
  • Förhindra bedragare från att öppna konton, vilket gör Revolut säkrare för alla.
  • Matcha information mot din identitetshandling (pass, körkort eller nationellt ID).
  • Lägger till ett extra lager av säkerhet för ditt konto – om du någon gång förlorar åtkomsten till ditt konto kan vi med hjälp av selfie check se till att du är den enda som kan få åtkomst igen.

All data från videoselfies krypteras och lagras säkert av Revolut.