Vad är ett W-8 BEN-formulär?

Ett W-8 BEN-formulär är ett internt formulär från amerikanska skatteverket Internal Revenue Service (IRS) och utgör ett certifikat om den verkliga kontoägarens utländsk status (Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner). När du fyller i formuläret bekräftar du att du inte är en amerikansk skattebetalare och att en minskad källskattesats eventuellt gäller, beroende på i vilket land du är bosatt, samt eventuellt skatteavtal mellan det landet och USA.

Formuläret fylls i automatiskt, baserat på den information du tillhandahåller under registreringsprocessen. Sedan undertecknas det automatiskt när du slutför registreringen.

I en senare version kommer vi att göra det ifyllda W-8 BEN-formuläret tillgängligt i appen.