Behöver du hjälp?

Ställ din fråga nedan för att få svar.

Radera min chatthistorik med en annan Revolut-kund

Hur raderar jag min chatthistorik?

Följ stegen nedan för att radera din chatthistorik med en Revolut-kund

  • Tryck på Betalningar i bottenmenyn.
  • Välj Revolut-kontakten vars chatt du vill radera
  • Tryck på profilikonen i det övre högra hörnet.
  • Bläddra ner och tryck på "Radera chatt"

Dina meddelanden med den här kunden raderas och kunden visas inte längre i Betalningar. Din transaktionshistorik kommer dock fortfarande att vara synlig i din transaktionshistorik.

Kan jag göra transaktioner med den här kunden efter att jag har raderat chatten?

Du kan fortsätta skicka eller begära pengar från den här kunden genom att söka efter deras Revtag via de befintliga överföringsflödena. Se Vanliga frågor och svar för mer information.

Om du inte vill ta emot transaktioner eller meddelanden från den här kunden kan du blockera dem. Se Vanliga frågor och svar för mer information