Vilka är de lagstadgade riskerna med kryptovalutor?

Eftersom kryptovalutor är en relativt ny digital tillgång är lagar och förordningar i vissa avseenden bristande.

För närvarande innebär avsaknaden av ett regelverk att kryptovalutor är oreglerade och inte skyddas av ersättningssystem för investerare. Det här innebär, i kombination med att kryptovalutor är mycket volatila, att du kan förlora hela din investering och inte har något sätt att få tillbaka den.

Bedrägerier är också en verklig risk som du bör vara medveten om. På grund av kryptovalutors volatilitet, blockkedjetransaktioners oåterkallelighet och anonymiteten som vissa tjänster ger användare tycker bedragare att det är attraktivt att använda kryptovalutor.

Vi uppmuntrar dig till att lära dig mer om bedrägerier i kurserna i vår app, och särskilt för att få bättre förståelse för kryptovaluta.