Vilka typer av ETF:er är tillgängliga i Revolut-appen?

Det finns många typer av ETF:er tillgängliga på marknaden, som var och en har sin egen unika investeringsstrategi och sitt eget unika fokus. ETF:er kan klassificeras baserat på investeringsstrategin, vilken typ av värdepapper de investerar i eller underliggande index. Vi erbjuder för närvarande icke-komplexa ETF:er som är registrerade i EU. Några av de vanliga typerna av ETF:er:

Marknadsindex: Dessa ETF:er följer utvecklingen för en viss börs eller marknaden som helhet, t.ex. S&P 500 eller Dow Jones Industrial Average.

Sektorindex: Dessa ETF:er fokuserar på specifika branscher eller sektorer, t.ex. teknik, hälsovård eller energi.

Obligationsindex: Dessa ETF:er följer utvecklingen på en viss obligationsmarknad, t.ex. statsobligationer eller företagsobligationer.

ETF:er för råvaror: Dessa ETF:er investerar i fysiska råvaror, t.ex. guld, olja eller jordbruksprodukter.

Aktivt förvaltade portföljer: Dessa ETF:er förvaltas av ett team av investeringsproffs som väljer ut de värdepapper som ska ingå i fonden baserat på deras egen forskning och analys.

Det finns också ETF:er som följer alternativa strategier, t.ex. socialt ansvarsfulla investeringar, eller strategier som syftar till att minska volatiliteten eller minimera risken. Det är viktigt att investerare noga överväger sina investeringsmål och sin risktolerans innan de väljer en ETF.

Om du är kund hos Revolut Trading Ltd. har du inte tillgång till ETF:er riktigt än. Klicka här för att se vilken Revolut-handelsenhet som är din tjänsteleverantör.