Varför behöver Revolut min nationella ID-handling?

Som en reglerad enhet är vi skyldiga att följa all relevant lagstadgad rapportering som rör handel med noterade värdepapper. Varje användare som handlar med ett finansinstitut som Revolut Trading måste tillhandahålla sin identifierare för rapporteringsändamål. Den identifierare som krävs baseras på landet för din nationalitet (vilket kanske inte är detsamma som det land du för närvarande bor i).

Vilket nationellt id måste jag skicka in?

Det nationella id som du krävs motsvarar ditt medborgarskap. Om det finns flera möjliga former av nationellt id har de tilldelats en prioritetsordning. Du bör alltid sträva efter att ange det nationella id som har högst prioritet. Den fullständiga listan över tillämpliga nationella id-kort för varje land finns nedan:

• Österrike (AT): Inget nationellt ID krävs
  • Belgien (BE): Belgiskt nationellt nummer (Numéro de registre national - Rijksregisternummer)
  • Bulgarien (BG): Bulgariskt personnummer
  • Kroatien (HR): Personligt identifikationsnummer (OIB - Osobni identifikacijski broj)
  • Cypern (CY): Nationellt passnummer
  • Tjeckien (CZ): Nationellt identifikationsnummer (Rodné číslo)
  • Danmark (DK): Personlig identitetskod 10 siffror alfanumerisk: DDMMYYXXXX
  • Estland (EE): Estnisk personlig identifieringskod (Isikukood)
  • Finland (FI): Personlig identitetskod
  • Frankrike (FR): Inget nationellt id krävs
  • Tyskland (DE): Inget nationellt ID krävs
  • Grekland (GR): 10 DSS-siffrig kod för investeraraktier. Om du inte har en DSS-kod, hoppa över, förordningen tillåter Revolut att tillhandahålla en unik identifierare för dina räkning.
  • Ungern (HU): Inget nationellt id krävs
  • Island (IS): Personlig identifieringskod
  • Irland (IE): Inget nationellt id krävs
  • Italien (IT): Skattekod (Codice fiscale)
  • Lettland (LV): Personlig kod (Personas kods)
  • Liechtenstein (LI): Nationellt passnummer. Om du inte har något nationellt passnummer ska du använda följande: Nationellt identitetskortsnummer.
  • Litauen (LT): Personlig kod (Asmens kodas)
  • Luxemburg (LU): Inget nationellt ID krävs
  • Malta (MT): Nationellt identifikationsnummer
  • Nederländerna (NL): Nationellt passnummer. Om du inte har något nationellt passnummer använder du följande: Nationellt identitetskortsnummer.
  • Norge (NO): 11-siffrigt personnummer (Foedselsnummer)
  • Polen (PL): Nationellt identifikationsnummer (PESEL)
  • Portugal (PT): skattenummer (Número de Identificação Fiscal)
  • Rumänien (RO): Nationellt identifikationsnummer (Cod Numeric Personal)
  • Slovakien (SK): Personnummer (Rodné číslo)
  • Slovenien (SI): Personligt identifieringsnummer (EMŠO: Enotna Matična Številka Občana)
  • Spanien (ES): Skatteidentifikationsnummer (Código de identificación fiscal)
  • Sverige (SE): Personnummer
  • Förenade kungariket (GB): Brittiskt socialförsäkringsnummer
  • Alla andra länder: Nationellt passnummer

Vilket nationellt id-kort ska jag visa upp om jag är medborgare i flera länder?

Förordningen definierar vilket lands Nationella id:n som har prioritet, och följande logik gäller:

• Som en person som har flera EES-medborgarskap måste du tillhandahålla det nationella id-kortet för det land som kommer först i alfabetisk ordning (enligt ländernas tvåbokstavskod).
  • Som en person som har en EES-medborgarskap, såväl som en icke-EES-medborgarskap, måste du tillhandahålla det nationella ID i EES-landet.
  • Som en person som har flera medborgarskap utanför EES måste du ange det nationella ID-kortet för det första landet i listan när den sorteras alfabetiskt (enligt ländernas tvåbokstavskod).

Vi kommer använda de nationaliteter som du uppgav under när du registrerade dig för Revolut Trading för att avgöra vilket nationellt id du ska ange. Om du tror att vi begär fel nationellt id, eller om dina nationaliteter har ändrats, kontakta oss via kundsupport så hjälper våra agenter dig.

Hur lämnar jag denna information?

1. Uppdatera din app till den senaste versionen
  2. Gå till Aktier i appen.
  3. Följ instruktionerna i bannermeddelandet för att skicka in din information.

Om du inte ser ett bannermeddelande i appen behöver du inte ange någon ytterligare information just nu.

Vad händer om jag inte anger den nationella identitetsbeteckningen?

Om du inte tillhandahåller denna information inom den tid som anges i det mejl som vi har skickat till dig kommer ditt konto att begränsas. Detta innebär att ditt konto placeras i läget "Endast sälj" och kan inte öppna eller öka några positioner. För att ta bort begränsningen måste du tillhandahålla informationen.

Vad händer om jag inte har den nationella identitetsbeteckning som efterfrågas?

Kontakta oss via chatten i appen så kan våra agenter hjälpa dig.