Vad är ett W-8 BEN-formulär?

Ett W-8 BEN-formulär är ett formulär från det amerikanska skatteverket Internal Revenue Service (IRS) och utgör ett certifikat om kontoägarens utländska status (Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner). När du fyller i formuläret bekräftar du att du inte är en amerikansk skattebetalare och att en sänkt källskattesats eventuellt gäller, beroende på i vilket land du är bosatt, samt eventuellt skatteavtal mellan det landet och USA.

När du öppnar ett handelskonto med Revolut fylls ditt W8-BEN-formulär automatiskt i baserat på den information du tillhandahåller. Du undertecknar det sedan elektroniskt under registreringen.

Vi kommer att göra det ifyllda W-8 BEN-formuläret tillgängligt för kunder i en kommande version av appen. Under tiden får du kontakta vår kundsupport om du behöver en kopia av ditt W8 BEN-formulär.