Rapportera kortbedrägeri

Om du inte känner igen en kortbetalning finns det steg du kan ta för att säkra ditt konto. Spärra ditt kort omedelbart. Välj kortet i Kort-sektionen och tryck på Spärra.

Nu när ditt kort inte kan användas:

• Granska betalningen och se om du minns att du angav dina kortuppgifter eller gjorde en fysisk betalning till denna handlare tidigare. Öppna din lista över Transaktioner och sök där.
  • Om du har debiterats samma belopp av samma handlare varje månad kan det röra sig om en prenumeration. Se denna artikel i Vanliga frågor om prenumerationer för att ta reda på vilka åtgärder du ska vidta om du inte känner igen en betalning.
  • En handlare kan också skicka en så kallad "försenad" betalning, om de hade problem med att behandla transaktionen för första gången. I det här fallet kan den ursprungliga betalningen återkallas och en "försenad" betalning debiteras istället. Försök att minnas om du har betalat samma belopp tidigare.

Jag är säker på att kortaktiviteten är bedrägeri

Öppna transaktionen i din betalningshistorik, bläddra till Få hjälp och välj det mest relevanta alternativet.

Jag gjorde betalningen, men debiteringen är fel

Kontakta handlaren direkt för att klargöra debiteringen. Om du blev debiterad mer än en gång, läs våra våra vanliga frågor och svar för att se vilka åtgärder du har att tillgå.

Mer användbar information:

Blockera handlaren i appen genom att gå till ProfilSäkerhet och sekretess → Blockerade handlare. Kolla denna artikel under Vanliga frågor och svar om hur man blockerar och avblockerar handlare för att lära dig mer.