Varför kan jag inte använda mitt kort?

Så kollar du om ett kort är aktivt:

1. Gå till Kort uppe till höger på startskärmen.
  2. Välj kortet.
  3. Om du överskred antalet PIN- eller CVV-försök ska du trycka på InställningarÖppna PIN/CVV.
  4. Tryck på Inställningar för kontaktlösa betalningar och kontrollera om kontaktlösa betalningar är aktiva.
  5. Om du inte ser kortet i listan kan det betyda att ditt kort har avslutats. Du kanske kan återaktivera det, baserat på vissa villkor. Läs mer i den här artikeln.

Så här gör du om ditt kort är blockerat:

• Om ditt kort är blockerat på grund av en kortbetalning (till exempel för lågt saldo, för många misslyckade PIN-inmatningar), ser du orsaken i transaktionshistoriken
  • Om vårt säkerhetssystem blockerade ditt kort kan du enkelt aktivera det i avsnittet Kort. Läs mer om transaktioner som avvisas av säkerhetssystemet i den här artikeln.
  • Om du inte känner igen betalningen ska du låta kortet vara blockerat och i stället, vid behov, beställa ett nytt (avgifter kan tillkomma).

Öppna kortet:

1. Gå till avsnittet Kort.
  2. Om du kan se alternativet Öppna ovanför transaktionslistan betyder det att kortet är blockerat.
  3. Du kan enkelt aktivera det i samma avsnitt i appen genom att trycka på Öppna (ikonen som liknar is).

Vårt säkerhetssystem är byggt för att skydda ditt konto. Om vi upptäcker aktivitet som verkar ovanlig kommer vi att informera dig och be dig granska betalningen noggrant. Oavsett om du känner igen betalningen eller inte kan du vara trygg – du har kontrollen över ditt kort och kan spärra eller öppna det när du vill.

Om du har frågor om Revolut <18-kortet kan du läsa Vanliga frågor och svar om Revolut <18-kortet.