Kan jag kontakta Revolut med en fullmakt?

I vissa situationer kan du vilja ge kontoåtkomst till någon annan. För att det ska vara möjligt måste du eller denna andra person skicka in en fullmakt (POA) till oss.

En fullmakt är ett signerat dokument varigenom en individ (fullmaktsgivaren) ger en annan individ (fullmaktstagaren) tillåtelse att agera å dess vägnar i vissa definierade situationer. Ofta är fullmaktstagaren en utbildad advokat, men nästan alla kan agera fullmaktstagare i dessa syften (så länge de är kapabla att fatta beslut, juridiskt vuxna och bosatta i relevant jurisdiktion).

Hur får jag en fullmakt?

Det enklaste sättet att få en fullmakt är att kontakta en advokat, en notarie eller ett lokalt medborgarkontor. De kan informera dig om olika typer av fullmakter och hur du gör för att få en.

Vad ska en fullmakt innehålla?

Vad som ska ingå i en fullmakt beror på vilken typ av fullmakt det rör sig om och vilken jurisdiktion som gäller i ditt land. Under alla omständigheter bör fullmakten innehålla följande

• Ditt namn, som givare (fullmakten bör innehålla din adress, så att vi vet att den gäller dig).
  • Fullmaktshavarens namn (och adress).
  • Det datum då fullmakten undertecknades.
  • Om fullmakten begärs för en begränsad tid, det datum då den upphör att gälla.
  • Omfattningen av fullmaktshavarens befogenheter enligt fullmakten.

Hur kan jag skicka en fullmakt till Revolut?

Du måste nå ut till vårt supportteam via chatt genom att följa stegen nedan:

1. Tryck på din profilbild eller initialer (vänster övre hörn).
  2. Öppna avsnittet Hjälp.
  3. Välj ett ämne du behöver hjälp med.
  4. Om artikeln inte löser ditt problem klickar du på Chatta med oss.
  5. Du kan också nå oss via e-post: support@revolut.com.

Vi verifierar din begäran och agerar enligt dina instruktioner i enlighet med kontosyftet.

Skicka in en fullmakt som advokat:

Om du har ett Revolut-konto måste du vara inloggad på det. Du måste skicka en selfie till oss där du håller upp ditt ID för att vi ska kunna verifiera din identitet i chatten.

Om du inte har ett Revolut-konto kommer vår chattagent att fråga om ditt fullständiga namn, en selfie där du håller upp ditt ID samt dina kontaktuppgifter.

När du har delat den här informationen med vår kundsupport ber vi dig vänta tills teamet har granskat din begäran och kontaktar dig för att informera om nästa steg.

Revolut ger inte juridisk rådgivning. Den här sidan innehåller allmän information. Vi rekommenderar att du kontrollerar juridiska krav i ditt område eller erhåller expertrådgivning.