Vad händer med ett Revolut-konto om innehavaren går bort?

Det kan vara tungt att handskas med sorg. Därför finns vi här för att hjälpa dig. Är du osäker på vad som är nästa steg kan du se informationen nedan. Informationen nedan inte är några juridiska råd och vi vill råda dig att söka hjälp från en professionell rådgivare, till exempel en advokat med erfarenhet av testamenten och dödsbon, som kan hjälpa dig genom processen.

Hur registrerar jag ett dödsfall?

Tidsramen för när man senast måste ha registrerat ett dödsfall varierar, beroende på var den avlidna bodde. Se den officiella webbplatsen gällande relevant region för mer information om att registrera ett dödsfall hos ditt lokala registreringskontor.

Vad händer när jag registrerar ett dödsfall?

När du har registrerat dödsfallet kommer relevant registreringskontor att utfärda ett dödscertifikat som du behöver för att hantera ärenden, till exempel gällande Revolut-kontot, åt den avlidna.

Hur kan jag komma i kontakt med er och vilken information behöver jag lämna?

Du kan kontakta oss genom att:

• Skicka ett e-postmeddelande tillbereavement@revolut.com.

Ibland kan informationen som vi behöver från dig skilja sig åt beroende på i vilken jurisdiktion den avlidna bodde. Vi meddelar dig om så är fallet. Men du hittar majoriteten av informationen som vi behöver nedan.

Uppgifter om den avlidna:

• Fullständigt juridiskt namn
  • Födelsedatum
  • Telefonnummer och e-postadress som är kopplad till Revolut-kontot

Dina uppgifter:

• Fullständigt juridiskt namn
  • E-postadress
  • Relation till den avlidna

Viktiga dokument:

• Kopia av ID/Pass – se till att vi får en kopia av hög kvalitet där alla 4 hörnen är synliga. Vi accepterar inte skanningar av kopior.
  • Dödsattest – utfärdas av registreringskontoret. Beroende på var den avlidna bodde kan vi även acceptera tillfälliga dödsbevis, intyg från obducenter och auktoriserade översättningar av utländska dödsattester. Vi bekräftar det här när vi svarar dig.
  • Beviljande av bouppteckning eller förvaltningsbrev (eller något officiellt dokument som anger vem som är den officiella arvtagaren eller vem som har rätt att hantera den avlidnas tillgångar) – du kan begära ett dokument om beviljande av bouppteckning eller ett förvaltningsbrev från det lokala testamentsregistret (District Probate Registry).
  • Ersättningsformulär – laddas ner här, eller dödsfallsformulär – undertecknas av den rättmätiga arvtagaren.
  • Fullmakt – den här kan t.ex. krävas om en jurist gör anspråk på tillgångarna på uppdrag av en arvtagare.
  • Födelseattest och/eller vigselbevis – i vissa fall kan vi behöva se de här för att fullständigt och korrekt kunna identifiera den sökande.

Vad händer härnäst?

När vi har fått den information vi behöver kommer vi att:

• Avbryta alla schemalagda utgående betalningar, inklusive direktdebiteringar och autogiron.
  • Avbryta alla betaltjänster den avlidna haft hos oss.
  • Stänga den avlidnas Revolut-kort.
  • Avbryta all kommunikation med marknadsförings- och tjänstematerial.
  • Informera dig om allt vi behöver för att reglera dödsboet, inklusive överföringen av eventuellt återstående saldo till arvtagare eller advokater.

Hur lång tid tar det?

Vi kontaktar dig inom 15 dagar efter att vi har mottagit ditt formulär eller e-postmeddelande till den ovan givna adressen. Beroende på hur komplext ärendet är kan processen för att ta ut eventuellt återstående saldo till arvtagarens/arvtagarnas eller advokatens konto/konton, om relevant, och helt avsluta den avlidnas konto, ta mellan några dagar upp till ett år. Även om vi vanligtvis kan granska och lösa det här inom rimlig tid kan vi, om det finns ett utestående lån på kontot, endast se till att kontot stängs när alla relevanta dokument har erhållits. Även pågående domstolsförfaranden i samband med den avlidnas tillgångar kan försena den här processen.

Vad händer med innehav av aktier, ädelmetaller eller kryptovaluta?

Vi realiserar eventuella aktier, ädelmetaller och kryptovalutor som den avlidna innehade, och krediterar motsvarande värde i fiat-valuta till det primära kontot som tillhörde den avlidna. Vi gör detta innan vi stänger kontot, så att arvtagarna/advokaten hinner ta ut pengarna.

Erbjuder ni telefonsupport?

Vi kommunicerar endast om dödsfall via e-post. Om du är en Revolut-kund kan du ställa frågor i chatten i appen, men vi kommer att hantera kontoavslutningsprocessen för den avlidnas konto med dig via e-post.