Hur anmäler jag en misstänkt bedräglig överföring?

Detta kan du göra om du misstänker att du har överfört pengar till en bedragare:

• Blockera handlaren eller mottagaren som du misstänker är en bedragare – det är viktigt att du avslutar all kommunikation.
  • Kontakta det finansinstitut som du har ditt konto hos. Om det är Revolut, kontakta oss omedelbart via chatten i appen eller mejla oss.
  • Polisanmäl händelsen.

Innan du kontaktar oss angående överföringar till externa bankkonton och andra Revolut-kunder, läs mer om vad du kan göra för att skydda ditt konto:

Anmäl överföringen som bedrägeri via appen:

1. Välj överföringen från din Transaktionshistorik.
  2. Tryck på Få hjälp.
  3. Anmäl överföringen som bedrägeri.

Avbryt din överföring i appen:

Välj överföringen för att visa spåraren och se om den kan avbrytas. Om överföringen kan avbrytas visas en knapp med texten ”Avbryt”.

För mer information om bedrägliga överföringar kan du besöka den här sidan på vår webbplats.

Om du tror att du har gjort en bedräglig kortbetalning kan du gå till den här sidan för att se vilka åtgärder du bör vidta.