Vilka personuppgifter behöver jag tillhandahålla för att skapa ett Revolut-konto?

För att öppna ett konto hos Revolut behöver vi följande uppgifter:

• Namn
  • Telefonnummer
  • Födelsedatum
  • E-postadress
  • Bosättningsland
  • Hemadress
  • Giltiga identitetshandlingar
  • Ett selfie-foto, video- och/eller röstinspelning (där lagen tillåter det)
  • Syftet med ditt Revolut-konto
  • Kön (endast där vi enligt lag är skyldiga att fråga efter detta)
  • Födelseort (endast där vi enligt lag är skyldiga att fråga efter detta)
  • Yrke (endast där vi enligt lag är skyldiga att fråga efter detta)
  • Skattenummer och bosättning (endast där vi enligt lag är skyldiga att fråga efter detta)

Vi ber om dessa uppgifter när du försöker öppna ett konto. Du kan se många av dessa uppgifter i avsnittet Profile i vår app.

Vi ber om dessa uppgifter för att verifiera din identitet, skydda dig mot bedrägerier och för att kunna erbjuda dig våra tjänster på ett säkert sätt.

För att få tillgång till vissa produkter, som Kredit, kan vi be om mer information eller dokumentation. Vi kommer alltid att förklara för dig varför vi behöver denna information när vi ber dig om den.

Dataskydd är vår högsta prioritet. Dina personuppgifter och alla dokument eller uppgifter som du skickar till oss lagras säkert i enlighet med vår Integritetspolicy.

Om du har några frågor om dataskydd kan du kontakta vårt dataskyddsombud på dpo@revolut.com.