Hur kan jag förebygga bedrägeri?

För att känna dig lugn och säkerställa att dina pengar skyddas rekommenderar vi starkt att du använder dessa bästa praxis när du handlar online:

• Var misstänksam mot erbjudanden eller priser som verkar för bra för att vara sant.
  • Handla hos väl kända och pålitliga återförsäljare.
  • Dela aldrig dina pinkoder, lösenord eller engångskoder över telefon eller via chattsupporten.
  • Kolla upp recensioner på nätet för att verifiera om webbsidan är legitim och säljaren trovärdig. Insistera på att inspektera varor med högt värde personligen eller via video och begär dokumentation för att bekräfta ägarskapet.
  • Försök att komma åt webbsidan du vill köpa från genom att skriva in den manuellt i din webbläsare. Följ inte länkar i oönskade mejl eller meddelanden.
  • Se till att tryck på logga ut från webbsidor.
  • Var uppmärksam när handlare ber dig att betala med pengaöverföring istället för kortbetalning.
  • Om du får ett meddelande från Revolut som säger att mottagarens uppgifter inte stämmer, pausa transaktionen och undersök saken.

Säkerhetsåtgärder för att skydda ditt externa bankkonto:

• Håll ditt operativsystem uppdaterat
  • Logga ut när du är klar med din bankapp
  • Lås din enhet med pinkod eller biometri
  • Använd betrodda och pålitliga källor när du laddar ner något
  • Använd säkra nätverk som börjar med HTTPS
  • Se till att du har ett starkt lösenord med siffror och specialtecken
  • Byt lösenkod regelbundet
  • Använd inga personuppgifter i dina lösenord eller pinkoder
  • Aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) när det finns tillgängligt
  • Dela aldrig inloggningsuppgifter

Säkerhet vid registrering

Ladda ner Revolut-appen från Apple eller Google Store, ange ditt telefonnummer, skapa en lösenkod och följ verifieringsprocessen. Du kan också registrera dig via Revolut-webbsidan.

Läs mer om hur Revolut skyddar dig mot bedrägeri i våra Vanliga frågor.