Hur anmäler jag ett misstänkt samtal, mejl, länk eller meddelande?

Om du får ett misstänkt samtal, mejl, länk eller meddelande från någon du tror försöker låtsas vara Revolut är det viktigt att du anmäler det omedelbart. Din vaksamhet skyddar inte bara din personliga och finansiella information, utan hjälper också till med att bekämpa cyberbrott.

Revolut kommer aldrig ringa och be dig göra en överföring till ett "säkert konto". Vi ber dig aldrig heller att göra en betalning via sms.

Detta kan du göra om du upptäcker någon misstänkt aktivitet relaterad till ditt Revolut-konto:

1. Spärra ditt kort om du hittar transaktioner som du inte känner igen. Så här gör du i appen: Gå till fliken Kort(ikonen uppe till höger) → väl kortet du vill spärra → Spärra.
  2. Om det gäller en kortbetalning kan du fylla i ett återkravsformulär för att försöka få tillbaka pengarna: Gå till din betalningshistorik → välj Få hjälp → välj det mest relevanta alternativet.
  3. Om det gäller en banköverföring kan du anmäla den: Välj överföringen i din transaktionslista → Få hjälp → Anmäl överföringen som bedrägeri. När det är klart, välj överföringen för att se om den kan avbrytas.

Vad kan jag göra om jag har blivit utsatt för en bluff?

1. Avbryt all kommunikation med bedragaren.
  2. Kontakta oss omedelbart via chatten i appen.
  3. Rekommenderat: anmäl ärendet till en tillsynsmyndighet. Du hittar några användbara kontakter i dessa Vanliga frågor från vårt Hjälpcenter.

Läs mer om mer om olika typer av bedrägerier i våra vanliga frågor och svar.