Jag fick ett samtal från Revolut. Hur vet jag att det inte är en bluff?

Bedragare kan ringa och utge sig för att vara representanter från betrodda finansinstitut, som Revolut. De använder ofta olika blufftaktiker för att pressa dig att dela känslig information eller göra obehöriga transaktioner.

Vad kan jag göra för att undvika bedrägerier?

1. Var försiktig med samtal från okända nummer och kolla upp vem det är som ringer. Du kan bekräfta samtalets legitimitet med oss via chatten i appen.
  2. Kom ihåg att vi aldrig kontaktar dig via telefon utan planera det i förväg.
  3. Om du är osäker på samtalets legitimitet ska du inte dela någon personlig eller ekonomisk information och kontakta Revolut-supporten via den säkra chatten i appen.

Revolut-anställda kommer aldrig att:

1. Säga att dina pengar är i fara eller be dig flytta pengar till ett "säkert konto".
  2. Pressa dig att flytta pengar till ett annat konto.
  3. Fråga efter dina lösenkoder, lösenord, pinkoder, kortuppgifter eller någon annan känslig personlig information.

Vad kan jag göra om jag har blivit utsatt för en bluff?

1. Avbryt all kommunikation med bedragaren.
  2. Kontakta oss omedelbart via chatten i appen.
  3. Rekommenderat: anmäl ärendet till en tillsynsmyndighet. Du hittar några användbara kontakter i dessa Vanliga frågor från vårt Hjälpcenter.