Behöver du hjälp?

Ställ din fråga nedan för att få svar.

Kom igång med Uteläge

Uteläge är en funktion för överföringsgränser som ger ett extra skydd mot telefonstöld eller tvång. Uteläge är avstängt som standard. När det har aktiverats kan du ställa in ”Betrodda platser” och/eller ”Betrodda wifi-nätverk”.

Utanför dessa platser eller nätverk måste du vänta tills en säkerhetsfördröjning har löpt ut och genomföra en biometrisk kontroll innan överföringen kan slutföras. Standardsäkerhetsfördröjningen är 1 timme, men du kan anpassa den till 30 minuter eller 6 timmar, beroende på dina preferenser.

Det innebär att om din telefon blir stulen och tas utanför en ”Betrodd plats” eller ett ”Betrott wifi-nätverk” skyddas ditt konto så att någon annan inte kan komma åt ditt konto eller föra över pengar från det.

Så här ställer du in Uteläge

Så här aktiverar du uteläge i Revolut-appen:

  • Tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet
  • Välj Säkerhet, Tillgångsskydd och Överföringar
  • Aktivera växlingsknappen för Uteläge
  • Följ stegen för att aktivera platsbaserat skydd och ställa in dina ”Betrodda platser” och/eller dina ”Betrodda wifi-nätverk”

Du måste ställa in en lägsta överföringsgräns om du aktiverar Uteläge.

Så här lägger du till, ändrar eller tar bort en betrodd plats eller ett betrott nätverk

  • Gå till Överföringar i Tillgångsskydd-sektionen i din Säkerhetshubb.
  • Tryck på ”Betrodda platser” eller ”Betrott wifi”
  • Välj den plats eller det wifi-nätverk som du vill ändra eller ta bort
  • Uppdatera uppgifter eller tryck på ”Ta bort” i det övre högra hörnet

Det finns ingen gräns för hur många betrodda platser eller nätverk du kan ha samtidigt. För att lägga till ett nytt betrott wifi måste du vara ansluten till det. Du kan ställa in betrodda platser genom att söka efter en adress inom din region eller välja en adress utanför din region direkt på kartan.

  • Gå till Överföringar i sektionen Tillgångsskydd i din Säkerhetshubb.
  • Tryck på Betrodda platser
  • Tryck på Lägg till och följ stegen för att lägga till en plats

Så här stänger du av uteläget

  • Gå till ”Säkerhet”, Tillgångsskydd och ”Överföringar”
  • Om du är på en betrodd plats eller i ett betrott nätverk stänger du av Uteläge med växlingsknappen på skärmen
  • Om du är utanför väntar du tills säkerhetsfördröjningen har löpt ut för att gå in i Tillgångsskydd och verifierar igen med biometri. Stäng sedan av det med växlingsknappen

När Uteläge är på kommer omedelbara tjänster som Wero, Pix, Bizum, BLIK och iDEAL att nekas om de överskrider din gräns och initieras utanför din betrodda plats. Du omdirigeras till dina inställningar för Tillgångsskydd för att justera gränsen.

Uteläge är en extra säkerhetsfunktion och garanterar inte ett fullständigt skydd.