Varför var min återbetalning för en banköverföring mindre än ursprungsbeloppet?

Även om din överföring inte togs emot av mottagaren och därmed returnerades till ditt konto kan det hända att den i transit hanterades av en förmedlande bank som tar ut en hanteringsavgift. Enkelt uttryckt kan tredjepartsavgifter orsaka att ett lägre belopp returneras till ditt konto än det belopp du ursprungligen skickade.

Vid betalningar via SWIFT-nätverket används förmedlande banker för att genomföra överföringen. De kan ta ut en avgift för den här tjänsten som kallas förmedlande banks avgifter. Revolut har ingen insyn i eller befogenhet över de här avgifterna. Vanligtvis ligger förmedlande banks avgifter i intervallet 10–50 USD eller motsvarande i andra valutor, men de kan förändras avsevärt om överföringsvalutan inte är valutan i mottagarens land. Obs! Förmedlande banks avgifter kan tas ut även om din överföring misslyckas.