Vilken information behöver jag uppge om mottagarkontot för överföringar till Sverige?

När du gör överföringar i SEK till en mottagare i Sverige behöver du uppge följande kontoinformation:

- Clearingnummer

- IBAN

- Kontonummer

Från och med april 2021 räcker det inte längre med bara IBAN. På grund av en teknisk ändring som vår betalningspartner har genomfört behöver du nu även uppge clearingnummer och kontonummer.

För att lägga till dessa uppgifter till en befintlig mottagare i Sverige:

• Gå till fliken Betalningar
  • Välj mottagaren
  • Tryck på bankikonen
  • Tryck på Redigera

Vi kan inte längre behandla betalningar skickade utan clearingnummer och kontonummer.

Överföringar till Sverige i andra valutor (inte SEK) kräver enbart BIC/SWIFT och IBAN.