Vilka adresser kan jag omdirigera min insättning till?

Oftast kan du återställa insättningar till vilken adress som helst som inte är:

• en Revolut-adress
  • adressen du gjorde insättningen från
  • en annan Revolut-kunds adress
  • en adress på samma nätverk som det du använde för din insättning.

Vissa adresser, inklusive den som din insättning kom från, kommer att blockeras från att ta emot din insättningsåterbetalning. Du måste istället återbetala insättningen till ett annat konto.

Kompatibiliteten mellan plånböcker och adresser beror på vilken kryptovaluta du skickar, eftersom olika kryptovalutor har olika adressformat och standarder.

Här är några plånböcker och adresser som stöds för att ta emot eller omdirigera BTC, ETH och ERC-20-tokens.

Adresstyper för Bitcoin (BTC):

• Pay-to-Public-Key-Hash (P2PKH): börjar med "1"
  • Pay-to-Script-Hash (P2SH): börjar med "3"
  • Bech32: börjar med "bc1"

Plånbokstyper för Ethereum (ETH) och ERC-20:

• Ethereum-adresser: Kompatibla med ETH och ERC-20-tokens
  • Adressformat: hexadecimalt format som börjar med "0x"

Innan du försöker återställa en misslyckad insättning bör du alltid dubbelkolla att adressen är korrekt och att den kan ta emot kryptovalutan.