Hvad er passkeys?

Passkeys er udviklet i samarbejde mellem store teknologivirksomheder, herunder Apple, Google, Microsoft og Fido Alliance. De er udviklet for at forbedre sikkerheden og tilgængeligheden af onlinekonti.

Ved hjælp af kryptografi genererer passkeys en unik kode på din enhed. Det er et sikkert alternativ til traditionelle password-loginmetoder.

Adgangskoder kan man risikere at glemme, eller de kan gættes eller blive stjålet. Passkeys genereres derimod lokalt og forbliver bundet til din enhed uden at blive delt eller gemt på eksterne servere.

Passkeys kan nemt gemmes forskellige steder, herunder på:

• Din browser (f.eks. Chrome)
  • Apple-, Google- eller Microsoft-enheder
  • Password Manager
  • iCloud/Microsoft/Google Cloud

Hvad er fordelene ved at bruge passkeys?

Høj sikkerhed - passkeys giver solid sikkerhed ved at beskytte imod almindelige onlinetrusler såsom brud på adgangskoder, fortegnelser over adgangskoder og phishingangreb.

Brugervenlig - Brugen af passkeys er meget brugervenlig. Det er nemt at logge på med et enkelt klik og gennemførelsen af den oplåsningsmetode, som din enhed benytter, f.eks. biometrisk scanning, pinkode eller adgangskode. Du kan også synkronisere din passkey med din Apple, Google eller Microsoft cloud-konto, så du kan gøre det nemmere at logge på flere forskellige enheder.