Vad är ett kryptovalutanätverk?

Med kryptovalutanätverk menas datornätverket som reglerar överföringarna av kryptovalutan.

En kryptovaluta kan vara tillgänglig på flera nätverk. Och ett nätverk kan stödja flera kryptovalutor. Till exempel är ETH en vanlig token på dess egna nätverk – Ethereum, men även på andra nätverk såsom Polygon.

De individuella nätverken har varierande nätverksavgifter och verkställandetider. Det är viktigt att kontrollera att valt nätverk är samma som nätverket på plattformen som du gör en överföring till. Om du väljer fel nätverk förlorar du dina pengar.