Jag debiterades för mycket när jag betalade via PayPal

Om du minns att du har betalat via PayPal i en valuta, till exempel EUR, men ditt Revolut-konto debiterades i en annan valuta, till exempel USD, kan några växlingar ha gjorts:

• PayPal konverterade köpesumman från EUR till USD (till sin egen växelkurs) och skickade en begäran till Revolut om en USD-betalning.
  • Om du vid detta tillfälle inte hade tillräckligt med USD på ditt Revolut-konto, kan vi ha behövt debitera en annan Pocket (t.ex. EUR), vilket skulle innebära en växling från vår sida.

Det här kan resultera i två konverteringar: en via PayPal (EUR till USD) och en via Revolut (USD till EUR), som sedan dras från ditt EUR-saldo.

Hur kan du förhindra att detta händer igen?

Du kan ändra den primära valutan för ditt kort genom att gå till Plånbok > välja kortet och valfri valuta.

Du kan även se till att kortutfärdaren (Revolut) ansvarar för valutakonverteringen genom att följa dessa steg:

• Välj att göra betalningen med ditt Revolut-kort i kassan.

• Tryck på ”Se alternativ för valutaomvandling”.

• Välj den ursprungliga transaktionsvalutan (du ser följande meddelande i rött: ”Din kortutfärdare kommer att avgöra valutaomvandlingskursen och vilka avgifter de debiterar.”). Kontrollera det slutliga beloppet på ditt utdrag > Klicka på knappen ”Betala i X” (X är säljarens valuta).

Klart! Du ser samma belopp i din Revolut-transaktionshistorik om betalningen lyckades.

Obs! Eftersom det här är en inställning på ditt PayPal-konto ska du kontakta PayPal om du har problem med att ändra den.