Ik werd te veel in rekening gebracht bij een betaling via PayPal

Als je je herinnert dat je via PayPal hebt betaald in een bepaalde valuta, zoals EUR, maar je op je Revolut-rekening ziet dat er een andere valuta, zoals USD, in rekening is gebracht, is het mogelijk dat er enkele wisselingen hebben plaatsvonden:

• PayPal heeft het aankoopbedrag dan omgezet van EUR naar USD (tegen hun eigen wisselkoers) en heeft een verzoek gestuurd naar Revolut voor een betaling in USD.
  • Als je op dat moment niet genoeg USD op je Revolut-rekening had staan, hebben we misschien een andere Pocket (bijv. EUR) moeten gebruiken, wat een wissel aan onze kant met zich meebrengt.

Dit kan resulteren in twee wissels: één door PayPal (EUR naar USD) en vervolgens nog een door Revolut (USD naar EUR), die vervolgens van je EUR-saldo is afgetrokken.

Hoe kun je voorkomen dat dit opnieuw gebeurt?

Je kunt de hoofdvaluta van de kaart wijzigen. Ga daarvoor naar Wallet > Selecteer de kaart en kies de valuta van de kaart.

Een andere manier is om ervoor te zorgen dat de valutawissel door de kaartuitgever (wij, Revolut) wordt uitgevoerd volgens deze stappen:

• Selecteer tijdens het afrekenen om de betaling met je Revolut-kaart uit te voeren.

• Tik op 'Opties voor valutawissels tonen'.

• Selecteer de oorspronkelijke transactievaluta (je ziet het bericht in rood: "Je kaartuitgever bepaalt de wisselkoers en welke kosten zij in rekening kunnen brengen."). Controleer je afschrift op het definitieve bedrag > Klik op de knop 'Betalen in X' (waarbij X de valuta van de verkoper is).

Dat was het! Je ziet hetzelfde betaalde bedrag in de transactiegeschiedenis van je Revolut-rekening als de betaling is gelukt.

Opmerking: Aangezien dit een instelling binnen je PayPal-rekening is, kun je contact opnemen met PayPal als je problemen ondervindt bij het wijzigen ervan.