Why was my online card payment declined?

Om du har problem med att använda ditt kort och ser den avvisade transaktionen i appen 👉 kan du klicka på transaktionen för att se orsaken och relevanta felsökningstips.

Här är några vanliga orsaker till att onlinebetalningar misslyckas och vad du kan göra åt dem:

• Onlinetransaktioner är inte aktiverade. Kontrollera om de är aktiverade genom att trycka på den i avsnittetKort (kortikonen längst upp till höger) → Inställningar → Onlinetransaktioner.
  • Betalningen bekräftas inte i appen. Öppna Revolut-appen, vänta på ett pushmeddelande och tryck på Fortsät" för att bekräfta.
  • Transaktioner avvisas av vårt automatiska säkerhetssystem. Avblockera ditt kort i avsnittetKort (kortikonen längst upp till höger) och försök igen.
  • Kortet är spärrat. För att aktivera ditt kort, använd knappen Öppna kort i avsnittet Kort (kortikonen längst upp till höger) i appen.
  • Kortet är avslutat. För att återaktivera kortet, gå till avsnittet Kort och tryck på Vill du återaktivera ett avslutat kort?.
  • Fel CVV har angetts eller felaktigt CVV har överskridits. Dubbelkolla CVV och försök betala igen. För att låsa upp CVV, gå till avsnittetKort (kortikonen längst upp till höger) → Välj ditt kort → Inställningar → Avblockera PIN / CVV.
  • Revolut-kortet är inte aktiverat. Om du precis har fått ditt kort kan du aktivera det genom att göra ett köp med din PIN-kod och ange.
  • Problem med 3D Secure. På grund av regler i Europa måste de flesta typer av internetbetalningar göras med ett extra säkerhetslager som kallas 3D Secure (eller 3DS). Om en kortbetalning når ett visst tröskelvärde (250 EUR/valutaekvivalent eller mer) och handlaren inte har aktiverat 3DS-funktionen avvisas transaktionen automatiskt.

På grund av internationella sanktioner är det för närvarande inte möjligt att göra kortbetalningar i Ryssland och Belarus.

Läs mer om möjliga orsaker till att en betalning nekas i butik under vanliga frågor och svar.