Vad är bluffmeddelanden?

Bedragare använder ofta realistiska mejl eller meddelanden för att få dig att klicka på länkar, fylla i formulär eller öppna bilagor som innehåller virus. När du väl har börjat med detta kommer bedragarna antingen be dig eller få dig att dela dina kontouppgifter, lösenord eller kortnummer som ger dem tillgång till dina pengar.

Vad kan jag göra för att undvika bedrägerier?

1. Var särskilt uppmärksam på mejl och sms. Om ett meddelande inte kommer från samma avsändare som förut kan det ha skickats från en bedragare.
  2. Svara inte om du är osäker på vem avsändaren är.
  3. Kontrollera uppgifterna noga innan du gör någon betalning.
  4. Undvik att fatta förhastade beslut.
  5. Överväg noga vem du eventuellt pratar med.
  6. Kolla efter stavfel eller tvivelaktig format i avsändarens e-postadress. De flesta företag använder sina egna domännamn i rätt ordning. Till exempel, om du får ett mejl från revolut@gmail.com är det en bluff.

Vad kan jag göra om jag har blivit utsatt för en bluff?

1. Kontakta oss omedelbart via chatten i appen.
  2. Rekommenderat: anmäl ärendet till en tillsynsmyndighet. Du hittar några användbara kontakter i dessa Vanliga frågor från vårt Hjälpcenter.