Vad är väntande paketbedrägeri?

Paketbedrägerier innebär att bedragare skickar bluffsms, utger sig för att vara kurirer och begär ytterligare betalningar för påstådda leveransavgifter. Ovetande kunder, som tror att begäran är legitim, klickar på en länk för att betala. Genom att ange sina kortuppgifter får bedragare tillgång till deras information, vilket leder till obehöriga transaktioner på mycket högre belopp än vad som ursprungligen sades. När du handlar på internet, se alltid till att du är medveten om bedrägerier och är försiktig.

Vad kan jag göra för att undvika paketbedrägerier om väntande paket?

1. Dubbelkolla om sms:et från kuriren är legitimt.
  2. Sök på telefonnumret som meddelandet skickades från på Google för att se om det tillhör kuriren.
  3. Sök på e-postadressen på Google för att se om den nämns på kurirens officiella webbsida.

Ange aldrig dina bank- eller kortuppgifter på en opålitlig webbsida. Detta inkluderar lösenordet/koden till internetbanken och pinkoden till ditt kort.

Vad kan jag göra om jag har blivit utsatt för en bluff?

1. Avbryt all kommunikation med bedragaren.
  2. Kontakta oss omedelbart via chatten i appen.
  3. Rekommenderat: anmäl ärendet till en reglerande institution. Du hittar några användbara kontakter i dessa Vanliga frågor från vårt Hjälpcenter.